Acțiune a polițiștilor vâlceni în cadrul programului ROADPOL – ,,Alcohol & Drugs”

0

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în perioada 16-22 iunie 2021, în baza Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), fiind planificată planificată acțiunea “Alcohol & Drugs” destinată combaterii conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au fost prezenți în trafic pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, respectarea normelor sanitare pentru limitarea Covid 19, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative.

Au fost testați alcooloscopic 1339 de conducători auto, fiind constatate 12 infracţiuni, în baza cărora s-au întocmit dosare penale. De asemenea, s-au constatat 29 de contravenții.

Conducătorii auto au fost instruiți cu privire la pericolele la care se expun consumând alcool înainte de a se urca la volan, sau alte substanțe psihoactive, dar și cu privire la consecințele încălcării normelor legale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here