Incendiu în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea – autoutilitară distrusă de o explozie

0

Marţi, 13 iulie 2021, în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, autoutilitara unei firme, care se ocupă cu întreținerea instalațiilor de alimentare cu gaz metan, a explodat.

Cauza probabilă care a generat explozia urmată de incendiu, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilenă) în interiorul autovehiculului de la scânteile produse în urma utilizării închiderii cu telecomanda de către șoferul aflat în apropiere. Acesta a fost aruncat de suflul explozie la mai mulți metri.

O femeie aflată în apropiere, pe spațiul verde din zona blocului unde s-a produs explozia, a fost atinsă de resturi aruncate de explozie.

Șoferul și femeia au fost transportați la Spitalul Judeţean de Urgență Vâlcea. Un alt bărbat a avut atac de panică dar nu a dorit să meargă la spital.

În urma exploziei, au fost afectate 17 autovehicule, autoutilitara fiind distrusă. Deasemenea, au fost afectate 3 blocuri (apartamente cu geamuri sparte și elemente de protecție desprinse).

În autoutilitară se afla un tub cu oxigen, alături de un tub cu acetilenă, care în mod miraculos nu au explodat. Acestea au fost predate de polițiștilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here