Ziua Pompierilor marcată de ISU Vâlcea

0

La 13 Septembrie 2021 s-au împlinit 173 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În același timp, s-au împlinit 13 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componență a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2021, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

La ora 11.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti. Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.

În intervalul orar 12.00 – 14.00, cetăţenii au putut vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Bunești, Govora, Grădiştea, Horezu şi Măciuca, prilej cu care au putut afla detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 13.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după care s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cu înaintarea la gradul următor, astfel:

  • în gradul de colonel, Garamia Ionică;
  • în gradul de locotenent colonel, Urluială Marius Ionuț;
  • în gradul de maior, Ghinoiu Traian Iulian, Sanda Liviu Bogdan și Dinu Dragoș Marian;
  • în gradul de plutonier adjutant, șef Popescu Gheorghe Mădălin;
  • în gradul de plutonier adjutant, Grigorescu Gheorghe și Dragomir Constantin Dumitru.

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here