ISU Mehedinţi a gestionat 87 de situații de urgență – în acest weekend

0

Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit la 87 de situații de urgență, în acest weekend.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a 37 de incendii, acordarea primului-ajutor medical victimelor a patru accidente rutiere, îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, deblocarea ușii unui apartament, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru decontaminarea a cinci autospeciale și spații de lucru.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 38 de persoane, ca urmare a apelurilor primite prin 112.

În acest weekend, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 37 de incendii, 36 dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, care s-au manifestat pe raza a 26 de unităţi administrativ teritoriale: Bălăcița, Bîcleș, Braniște, Breznița Ocol, Burila Mare, Butoiești, Căzănești(2), Corcova, Corlățel, Cujmir, Dr. Tr. Severin(3), Gruia, Izvoru Bârzii, Livezile, Malovăț, Orșova, Pădina Mare(3), Poroina Mare, Prunișor(4), Salcia, Stângăceaua, Strehaia, Tâmna, Vânju Mare(2), Vânjuleț și Vlădaia(2).

Pompierii militari mehedințeni au depus eforturi susţinute pentru limitarea și stingerea flăcărilor, reușind să protejeze locuințele cetățenilor.

Incendiile, izbucnite ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, au cuprins peste 700 de hectare de vegetație uscată și miriște, dar și circa 115 hectare de litieră.

Pompierii mehedințeni fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.

Vă reamintim că arderea miriștilor, vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, se face numai după obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu și cu luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

Atunci când folosesc focul pentru igienizare, cetățenii trebuie să știe că arderea se execută în condiţii meteorologice fără vânt, în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

Totodată, arderea se va desfășura numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă.

De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii înainte de stingerea completă a focarelor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here