Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul dintre FCU Craiova 1948 și Universitatea Craiova

1

Duminică, 3 octombrie 2021, începând cu ora 21.00, pe stadionul de fotbal – Complexul Sportiv Craiova, va avea loc partida de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 – Universitatea Craiova, din cadrul Ligii I.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Craiova.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a arenei sportive, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

Jandarmii fac apel către susținătorii celor două echipe să conștientizeze situația epidemiologică actuală și să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine.

Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19:00, pe baza biletelor și a documentelor care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

De asemenea, având în vedere că în mediul on-line sunt propagate diverse informații cu privire la faptul că suporterii celor două echipe de fotbal intenționează să se reunească în grupuri mai mari în zona centrală, recomandăm acestora să își exprime sentimentele de bucurie sau dezaprobare în mod civilizat, să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică și să respecte indicațiile forțelor de ordine, în vederea prevenirii unor evenimente ce pot să ducă la tulburarea ordinii publice.

Jjandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și IJJ Dolj, în cooperare cu colegii din cadrul IPJ Dolj, ISU Dolj și Poliția Locală Craiova, vor fi la datorie și nu vor tolera situații în care se constată tulburarea climatului de ordine și siguranță publică sau orice alte fapte care să pună în pericol siguranța cetățenilor.

Jandarmii doljeni mulțumesc tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate pentru desfășurarea acestui eveniment sportiv!

1 COMENTARIU

  1. & Dacă ați remarcat la Sorin Cârțu, autodeclarat și războinic, ca și Gigi Becali, atitudini, gesturi, exprimări pe care le are în comun cu Gigi Becali, chestiuni care probabil îl fac destul de ,,compatibil”, ca să cităm și din exprimările lui Cârțu, cu Reghecampf instruit de Gigi Becali, chestiuni care probabil fac din Sorin Cârțu și un Gigi Becali al oltenilor, ?

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here