IPJ Vâlcea intensifică acțiunile pentru protejarea fondului forestier și combaterea braconajului piscicol

0

Polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea intensifică acțiunile pentru protejarea fondului forestier și combaterea tăierilor ilegale de arbori, dar acționează concomitent și pentru combaterea braconajului piscicol în județul Vâlcea.

În perioada 15 – 21 decembrie 2021,  polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vâlcea au organizat si desfășurat activități pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, dar și pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit în județ.

Astfel, au fost efectuate 7 controale pe drumurile publice, în fond forestier, depozit de materiale lemnoase și pe râul Olt, fiind constatate mai multe nereguli pentru care au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, din care 7 conform Legii nr. 171/2010, în valoare totală de 32.470 de lei.

De asemenea, a fost întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, prevăzută de art. 64 lit. h din O.U.G. nr. 23/2008 republicată.

Totodată, a fost dispusă confiscarea a 93 de metrii cubi de materiale lemnoase, diferite specii si sortimente, în valoare totală de 16.302,57 lei, confiscarea cantității de 17,87 kg pește din specia caras și crap și indisponibilizarea unei autoutilitare folosită la comiterea faptei.

A fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here