Interviu cu jucătorii de tenis de masă, Rareș Șipoș și Cristian Pletea

0

Cei mai buni jucători de tenis de masă din noua generație, Rareș Șipoș și Cristian Pletea au oferit un interviu inedit legat de carieră și de viața personală în care au lăsat secretele la o parte.

Sunt tineri, talentați, cu zeci de medalii câștigate la tenis de masă și de la 8 ani, cei mai buni prieteni. Rareș Șipoș și Cristian Pletea s-au dezbrăcat de secrete într-un interviu inedit despre viața personală și carieră!

Iubitorii tenisului de masă vor descoperi doi băieți inteligenți, plini de umor și de ….talente nebănuite! Rareș și Cristi și-au amintit printre multe altele cine era cel mai bun la tenis de masă când erau mici și de ce Cristi era supărat tot timpul pe Rareș.

Nu mai puteam, mergea la absolut toate concursurile și câștiga medalii. Juca toate cupele posibile și imposibile, „Cupa1Iunie”, „Cupa Copiilor”, „Cupa 15 Aprilie”, iar eu stăteam acasă și spuneam că nu voi ajunge niciodată să câștig” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Cristi și Rareș au și talente muzicale.

Cântăm orice fel de muzică, eu cred că sunt mai talentat, Cristi zice că el” – Rareș Șipoș, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Tu aveai voce mai bună când erai mic, acum eu sunt mai bun” – Cristian Pletea.

Sunt buni și la tenis de câmp și la fotbal

Cei doi prieteni sunt buni nu doar la tenis de masă! De câte ori au ocazia joacă împreună tenis de câmp și fotbal.

La început Rareș mă bătea la tenis de câmp, apoi eu am devenit mai bun” – Cristian Pletea, .

La fotbal, Cristi e mult mai tehnic, eu la fotbal alerg și ascult” – Rareș Șipoș.

Vor o medalie la Olimpiadă!

Rareș și Cristi și-au amintit și câte palete au rupt până vârsta de 21 de ani.

Eu am rupt una și am aruncat-o în gunoi în Croația în 2018” – Rareș Șipoș.

Cred că… peste 15! Sunt sportivi care joacă o viață cu una” – Cristian Pletea.

Băieții au și un vis în tenisul de masă pe care vor să și-l împlinească!

Vrem să câștigăm o medalie la Olimpiadă! Aceasta este cea mai mare dorință a noastră” – Rareș Șipoș.

Pletea, dublu campion european

Cristi Pletea a câștigat până acum pentru România zeci de medalii! Este multiplu campion național în proba de simplu la juniori, cadeți, tineret și campion european la U21 în proba de dublu alături de cel mai bun prieten al lui, Rareș Șipoș, campion european la U21 în proba de dublu mixt împreună cu Adina Diaconu, câștigător de patru ori a Top 10 Europa, campion european la cadeți la simplu și vicecampion european de Tineret, la simplu și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de U21, tot în proba de simplu. De la 17 ani face parte din echipa națională masculină de tenis de masă a României. În Germania, evoluează la formația TTC Zugbrucke Grenzau, iar din sezonul viitor va juca pentru Werder Bremen.

Rareș a practicat 4 sporturi până să se apuce de tenis de masă

Până să ajungă la tenis de masă, la 6 ani, Rareș a practicat fotbal, tenis de câmp, baschet și înot.

Aveam foarte multă energie și trebuia să mi-o consum cumva. Am jucat fotbal, tenis de câmp, baschet, am făcut și înot. Iarna mergeam cu tata la ski. Eram foarte activ„ – Rareș Șipoș.

Rareș își amintește care au fost primii pași în sportul pe care a ajuns să îl practice la nivel de performanță.

Mergeam cu tata în fiecare duminică la sală, iar într-o zi mi-a zis un domn să vin că el îmi oferă câteva cursuri. M-a văzut și după câteva minute mi-a zis că am talent și că pot să ajung mare“ – Rareș Șipoș.

De atunci și până în prezent, sportivul a câștigat zeci de medalii și trofee și nu vrea să se oprească aici. Are printre altele 21 de medalii europene, la U21, U18 și U15, o medalie la Campionatul Mondial pe echipe.

În aprilie a câștigat pimul titlul de campion național la seniori în proba de simplu. De 5 ani, sportivul este legitimat la echipa germană Ttc OE Bad Homburg.

De la 8 ani sunt cei mai buni prieteni

Pe Cristi Pletea și Rareș Șipoș îi leagă o prietenie de 13 ani. Primul recunoaște că le-a luat câțiva ani să devină prieteni.

La început nu îmi plăcea deloc de Rareș, pentru că pe unde mă prindea, mă bătea. Mi-au luat doi ani să câștig în fața lui. După, ne-am împrietenit, iar acum este cel mai bun prieten al meu” – Cristian Pletea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here