Maratonul Internațional Brașov 2019

0

În cadrul ediției ce aniversează cinci ani a Maratonului Internațional Brașov, organizatorii susțin o nouă cauză socială – Sanctuarul Urșilor Libearty din Zărnești, gestionat de Asociația Milioane de Prieteni, prin direcționarea a 25% din cuantumul taxelor colectate pentru înscrierea la curseler competitive – Maraton, Semimaraton și 10K, pe o perioada de 5 săptămâni.

Astfel, începând de luni, 22 aprilie 2019, timp de cinci săptămâni, 25% din taxele curselor competitive vor fi direcționate Sanctuarului. Mai mult decât atât, pentru fiecare participant care se înscrie la cursa populară a maratonului, va fi donat câte 1 Euro per înscriere.

Sanctuarul Urșilor este cea mai mare rezervație de urși bruni din întreaga lume. Are 69 de hectare de pădure de stejar și a salvat până în prezent 105 urși.

Mai multe informații despre activitatea Sanctuarului sunt disponibile la link-ul următor: http://maratonulbrasov.ro/ro/sanctuarul-libearty-adevarata-viata-de-urs-dupa-o-istorie-de-cosmar/

La Maratonul Internațional Brașov, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for internațional din domeniu, participă sportivi cu vârsta cuprinsă între 6 și 90 ani. Competiția cuprinde 8 curse, pe distanțe diferite: maraton 42 km, semimaraton 21 km, cursa de 10,7 km și cursele populare de 2,5 km și 5,7 km (necompetitivă și necronometrată), team run 4×10.7 km și curse pentru copii între 6-14 ani, precum și Crosul Universitar.

  • Pana acum sunt înscriși 4000 de participanți din 30 de țări
  • Maratonul se desfășoară în perioada 25-26 mai 2019

La toate cursele, primii clasați la masculin, feminin în cursele competitive și în funcție de categoriile de vârstă vor fi premiați financiar, dar și cu diplome, cupe, produse și servicii sportive, iar toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here