Zilele Arhitecturii Balneare 2022, în județul Vâlcea, la Băile Govora

0

În continuarea efortului de a apropia patrimoniul Băilor Govora de comunitatea locală și vizitatori, precum și de a declanșa inițiative de intervenție și restaurare, Studiogovora organizează, între 1 și 4 septembrie 2022, a treia ediție a Zilelor Arhitecturii Balneare.

Activitățile de anul acesta reunesc arta, patrimoniul și comunitatea, încurajând publicul să descopere întregul oraș:

– Readucem serile la Cinematograf cu filmele de festival – Jocuri de putere (2018), Petit Maman (2021) și documentarul România Sălbatică (2021) – oferite de Transilvania Film;

– Două locuri istorice din oraș vor găzdui expoziții despre patrimoniul arhitectural. În timp ce la Izvorul Ferdinand vor fi expuse proiecte de restaurare realizate de studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București pentru clădirile emblematice ale zonei balneare – Pavilionul de băi, Uzina Electrică și Hotelul Statului 1, la Cazinou se va putea parcurge expoziția tematică Arhitectura Balneară din Govora.

– Vineri seara vom avea visual party cu Atmann la Uzina Electrică, sâmbătă urmând un recital de jazz la Amfiteatrul din parc cu Ana Maria Galea (voce) și Daniel Csikos (pian).

– Vineri, sâmbătă și duminică vor avea loc tururi ghidate despre istoria și patrimoniul govorean.

Zilele Arhitecturii Balneare la Govora speră să atragă noi entuziaști ai patrimoniului și nu numai, oferind numeroase oportunități de petrecere a timpului liber și totodată de explorare a unor noi fațete culturale locale. Programul complet al evenimentului poate fi accesat la adresa https://govora.studio/.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here