Expoziție inedită semnată de caricaturistul oltean Gogu Neagoe

0

Muzeul Județean Olt a organizat, în parteneriat cu Palatul Copiilor Adrian Băran, o expoziție de caricatură semnată de caricaturistul Gogu Neagoe.

Gogu Neagoe, a prezentat o nouă expoziție de portrete la Palatul Copiilor. „Portrete cu personalități” – caricaturi, care surprind trăsăturile de caracter ale personajelor, conturate prin linii și forme. Gogu Neagoe a devenit, de-a lungul timpului, o adevărată emblemă pentru România dar și pentru județul Olt, datorită numeroaselor premii naționale și internaționale obținute pentru lucrările sale de caricatură la festivaluri și saloane de artă.

Gogu Neagoe este un caricaturist cunoscut care și-a dedicat viața caricaturii și a realizat sute de portrete până acum. La expoziția de caricatură organizată împreună cu Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Palatul Copiilor „Adrian Băran” – a fost prezent Alexandru Ilinca, ultimul opincar al Olteniei și câteva ori pe an, înaintea unor sărbători importante, pe un colț de iarbă nu ai cum să nu-l zărești pe Ilinca. Standul lui compus dintr-o masă, un scaun, un tuci pe pirostrii este anunțat de o plăcuță din lemn, pe care e sculptat cu litere frumos rotunjite „Opincărie” și de un lup dacic, ce străjuiește asemenea unui stindard.

Despre Gogu Neagoe un cunoscut maestru al caricaturi și un cunoscut pentru evenimente sociale umanitate din județul Olt și Bucureşti

Un om cu suflet mare, Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane şi de pictură, caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de ţări din Europa, dar şi din alte continente. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate și a inițiat Concursul de creație plastică ”Școala mea cea mai frumoasă” plastică pentru elevi cu vârste 6 pana 16 ani ”Școala mea cea mai frumoasă”

Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane și de pictură, caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Gogu Neagoe este un caricaturist oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane și de pictură,caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente. A absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Artistul, în vârstă de 44 de ani, și-a dedicat viața operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aștepta vreodată. A creionat sute de de portrete, a intrat în contact cu zeci de personalități şefi de state, sportive și, cel mai important, a ales să-și doneze operele în scopuri caritabile.

În anul 2020, de Ziua Femeii, a participat în București la un eveniment caritabil, donând pentru o cauză nobilă. Gogu Neagoe a realizat un număr de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”. Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea polițistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti, diagnosticată de melanom malign al membrului inferior clark 4.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.
Caricaturistul oltean este invitat de onoare an de an la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântecele Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august 2022.

Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, Slatina, judeţul Olt. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din judeţul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerul mamar, precum cel din 2015 pana 2019: „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”.

Caricaturistul oltean și-a vândut mai multe lucrări de arta caricaturi cu personalități fotbaliști și 6 portrete al Simona Halep în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea defibrilatoare medicale automate și au fost montate in centre magazine din oraşul Slatina Județul Olt. Concursul de creație plastică pentru elevi cu vârste 6 pana 16 ani – ”Școala mea cea mai frumoasă” – a fost inițiat și coordonat de Gogu Neagoe, caricaturist oltean, proiectul anual Concursul se adresează preșcolarilor/elevilor din comune sate al județului Olt.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here