Dolj: Percheziții în Plenița, la contrabandiști cu țigări

0

Vineri, 14 februarie 2020, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Astfel, într-o autoutilitară din curtea imobilului respectiv, au fost găsite 28.960 de pachete de țigări fără timbru sau marcaj fiscal.

Cercetările au fost preluate de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din verificări stabilindu-se faptul că autoutilitara în care au fost găsite țigările avea aplicate, peste numerele de înmatriculare valabile, plăcuțe cu un alt număr de înmatriculare.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat doi bărbați, primul dintre aceștia în vârstă de 42 de ani, din Carula, și cel de-al doilea de 40 de ani, din Unirea, care au încercat să își asigure scăparea prin fugă, aceștia fiind prinși de polițiști și conduși la sediul secției.

În urma probatoriului administrat, la data de 14 februarie 2020 cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Sâmbătă, 15 februarie 2020,  cei doi bărbați au fost prezentanți instanței de judecată, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de ambele persoane.

De asemenea, întreaga cantitate de țigarete, autoutilitara și un alt autoturism utilizat de bărbatul de 40 de ani au fost indisponibilizate, urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here