Microscop robotizat de ultimă generație, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – VIDEO

0
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea

Începând de miercuri, 23 noiembrie 2022, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este beneficiarul unui microscop robotizat de ultimă generație, care va fi utilizat la intervențiile chirurgicale ce urmează a fi realizate în Secția Neurochirurgie.

Aparatul de înaltă performanță, lansat pe piață în urmă cu aproximativ un an, este primul de acest tip din România și printre puținele existente în spitalele din Europa.

Microscopul va fi utilizat în intervențiile chirurgicale pentru patologii vaste, asigurându-i chirurgului o mai bună vizibilitate a plăgii operatorii, ceea ce înseamnă o intervenție cu o precizie mult mai mare și cu un grad de siguranță mai ridicat.

Achiziționarea aparatului a fost realizată cu fonduri din bugetul propriu al județului, ce însumează 2 milioane de lei.

„Vom continua să dotăm cu aparatură medicală spitalele din județ, fiindcă ne dorim ca vâlcenii să aibă parte de servicii medicale la standarde înalte. Prin achiziționarea acestui microscop robotizat, am mai făcut un pas important în acest scop, deoarece el ajută chirurgul să crească șansele de reușită ale intervenției și, implicit, șansele la viață ale pacientului. Îmi doresc ca un număr cât mai mic de vâlceni să aibă nevoie de acest aparat, iar cei în salvarea cărora este utilizat, să treacă cu bine peste această încercare” – a precizat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here