“Sărbători în siguranță!” – activități educative ale polițiștilor la Școala Gimnazială “Mircea Eliade”, din Craiova

0

În perioada 7-9 decembrie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade” Craiova.

Activitățile au vizat conștientizarea elevilor cu privire la riscurile la care se expun prin folosirea materialelor pirotehnice ilegale sau nedestinate publicului larg, prevenirea faptelor cu violență și a agresiunilor de natură sexuală, prevenirea plecărilor voluntare, prevenirea consumului de droguri, precum și prevenirea infracțiunilor din sfera criminalității informatice.

”Sărbători în siguranță!”, a fost tema centrală a activităților desfășurate în aceste zile, vizând cu precădere prevenirea evenimentelor negative (răniri de persoane, distrugeri de bunuri, etc.), generate de nerespectarea legislației privind folosirea obiectelor pirotehnice.

În egală măsură, au fost purtate discuții privind plecările voluntare, având ca scop creșterea gradului de informare pentru reducerea riscului victimal în cazul acestei problematici.

Au fost expuse cazuri concrete, cauze şi condiţii care determină sau favorizează plecările voluntare, precum şi consecinţele ce decurg din luarea unor astfel de decizii, elevii fiind angrenați în discuții cu scopul de a identifica potențiale pericole specifice vârstei lor și de a învăța să se protejeze în diverse situații.

Recomandările privind siguranța online au vizat informarea și conștientizarea elevilor cu privire la formele de manifestare și modalitățile de prevenire a fraudelor online, respectiv impactul pe care mediul online îl are asupra vieții lor.

Totodată, elevii au fost îndrumați să distribuie cu prudență informațiile, să nu se lase influențați de ceea ce văd pe internet, cum să își seteze parole puternice, dar și în privința interacțiunii cu persoanele pe care nu le cunosc.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here