Recital ODESA cu Vadim Neselovskyi la Filarmonica OLTENIA Craiova

0

Recital ODESA a musical walk through a legendary city jazz pentru pian solo de Vadim Neselovskyi 

Vadim Neselovskyi, virtuoz al pianului, compozitor și profesor de pian de jazz la Berklee College of Music din Boston, va cânta în Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 2022, vineri, 16 decembrie 2022, începând cu ora 19, suita sa de jazz pentru pian ODESA, scrisă pe parcursul anului 2020, prezentată în peste o sută de concerte în Europa și Statele Unite.

Lucrarea ODESA îl duce pe ascultător într-un tur imaginar în jurul orașului natal al lui Vadim, plin de amintiri, referințe istorice, flashback-uri și vise… Într-un fel, este inspirat de faimoasa suită “Tablouri într-o expoziție” a lui Mussorgsky.

“M-am născut şi am crescut în Odesa, Ucraina — un oraş portuar superb la Marea Neagră”, povesteşte Vadim. “Ştiu că aproape toată lumea a auzit de Odesa şi totuşi nu mulţi oameni ştiu mai multe despre ea. Unii au auzit de acest oraş din cauza filmului lui Eisenstein “Crucişătorul Potemkin”, unii îl cunosc drept locul de naştere al violonistului David Oistrakh… în noul meu proiect vreau să vă spun povestea mea personală despre acest oraş…”

Vadim Neselovskyi

New-yorkez de adopţie, german ca cetăţenie, ucrainian de origine, Vadim a fost cel mai tânăr student admis vreodată la Conservatorul din Odesa, la 15 ani. Şi-a continuat studiile în Statele Unite, la Berklee College of Music, perioadă în care a apărut alături de colegii săi Esperanza Spalding şi Christian Scott, pe un album produs de Pat Metheny. A continuat la Thelonious Monk Institute of Jazz, cu bursă integrală acordată de Herbie Hancock, Wayne Shorter şi Terence Blanchard. Cât a fost student, a cântat în turnee internaţionale în trupele lui Herbie Hancock, Chaka Chan, Dee Dee Bridgewater şi Terry Lyne Carrington. De asemenea, a împărțit scena cu John Scofield, Terence Blanchard, Benny Golson ori Steve Coleman.

Primul său album solo a fost produs în 2013 de legendarul Fred Hersch și a primit 4 stele în Downbeat. Are la activ patru albume în calitate de lider și compozitor. Formează împreună cu Arkady Shilkloper din Rusia un duet celebru, de o superbă coeziune și armonie. În această formulă a concertat de mai multe ori în România. Dincolo de scena de jazz, Vadim Neselovskyi colaborează cu orchestre simfonice, în calitate de compozitor și de solist. Suita sa “Anotimpurile” de o reală frumusețe, este o alternativă plină de prospețime la suitele consacrate atât de prezente în filarmonici.

ODESA este un proiect de suflet al lui Vadim. Pe scenă, el este un interpret visceral, care transmite cu ușurință emoțiile publicului din sală. Publicul are parte întotdeauna, la concertele sale, de o experiență specială.

  • Biletele se procură online accesând acest LINK
  • De asemenea, bilete se găsesc la agenția filarmonicii din Craiova, Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10.00-18.00
  • Rezervări și detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698
  • Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)
Ramona Bădescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here