În învățământ greva continuă

0

   „Am cerut o creștere a veniturilor cu 25% – sunt liberi să-și facă calculele necesare și, bineînțeles, actul normativ prin care să fie stipulat ca și garanție că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu brut pe economie și va fi luat în calcul pe viitor a legii unitare a salarizării. Noi am făcut în momentul de față o prezentare a poziției noastre, mai departe rămâne să analizeze și să vină cu un răspuns.”

     Creșterea veniturilor cu 25% până la finalul anului 2023, înseamnă ca salariul debutanților să crească de la 2400 de lei la 3000 de lei.

    Liderii sindicatelor au mai cerut și garanția ca în noua lege a salarizării salariul debutanților să aibă valoarea salariului mediu brut pe economie – 4000 de lei – și grila de salarizare să fie constituită ținându-se cont de acest aspect.

     Liderii sindicatelor au spus că nu-i interesează ce se întâmplă cu rotativa guvernamentală, ci ce se întâmplă cu profesorii. Liderii sindicatelor din Educație au anunțat că speră ca răspunsul Guvernului să vină în cursul zilei de mâine, altfel greva profesorilor nu se va încheia.

    Creșterile sunt pentru toate categoriile de personal didactic, nedidactic, auxiliar.

    Sindicaliștii au anunțat un marș și un miting pentru ziua de marți, 30 mai 2023: profesorii se vor deplasa către Palatul Cotroceni.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here