Concert Mozart/Stravinski la Filarmonica Oltenia

0

Concert Mozart/Stravinski la Filarmonica Oltenia: o seară de excepție cu dirijorul Jangwon Seo și pianistul Mihai Diaconescu

 

Filarmonica Oltenia aduce în atenția iubitorilor de muzică un eveniment remarcabil ce va avea loc vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 19:00. Dirijorul Jangwon Seo din Coreea de Sud va conduce Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia iar solistul serii va fi pianistul Mihai Diaconescu.

Programul muzical va cuprinde două lucrări de referință ale muzicii clasice: Concertul în Re minor pentru pian și orchestră, K. 466 de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia nr. 1 în Mi bemol major, op. 1 de Igor Stravinski.

Dirijorul Jangwon Seo: o prezență inovatoare
Jangwon Seo este absolvent al Universității de Muzică din Düsseldorf, Germania, și a beneficiat de îndrumarea profesorului Bojidar Dimov. Experiența sa include colaborări cu diverse orchestre și instituții muzicale de renume internațional. Ca dirijor, s-a evidențiat printr-o abordare inovatoare și unicitate în interpretarea lucrărilor clasice.

Solistul Mihai Diaconescu: talent recunoscut la nivel internațional
Mihai Diaconescu, născut în Craiova, este un talent în plină ascensiune. A debutat în lumea muzicii la vârsta de 12 ani și de atunci și-a construit o carieră impresionantă. Pianistul a obținut premii și distincții în competiții naționale și internaționale și a concertat în țări precum Germania, Italia, Austria, Finlanda, Rusia și multe altele.

Programul serii: emoție și culoare
Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul în Re minor pentru pian și orchestră, K. 466 – Un vârtej emoțional transmis prin fiecare notă, o capodoperă ce ilustrează măiestria și geniul compozitorului. Un dialog sublim între pian și orchestră.

Igor Stravinski: Simfonia nr. 1 în Mi bemol major, op. 1 – O incursiune în universul sonor al unuia dintre cei mai inovatori compozitori ai secolului XX, o simfonie ce aduce o explozie de culoare și ritmuri pline de viață.

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Oltenia Craiova și promite o seară plină de emoție și rafinament muzical pentru toți cei prezenți.

Biletele pentru acest concert se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/18355/concert-simfonic-17-noiembrie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00), telefon 0251 414 698. Prețurile biletelor: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori).
Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul www.filarmonica-oltenia.ro sau vizita pagina de Facebook a filarmonicii: www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova.
————————————————————————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here