Somewhere in Time – Concert Rahmaninov la Filarmonica “Oltenia”

0

Inspire Season/ Filarmonica “Oltenia” Craiova
Somewhere in Time

Concert Rahmaninov la Filarmonica “Oltenia”

Filarmonica Oltenia vă invită să vă alăturați lor într-o călătorie muzicală în timp, într-o seară magică de vineri, 10 noiembrie 2023, începând cu ora 19:00. Concertul special intitulat “Somewhere in Time” va aduce la viață muzica captivantă a lui Rahmaninov din filmul cu același nume, sub bagheta reputatului dirijor Cristian Sandu. La pian, solistul Toma Popovici va interpreta cu sensibilitate și expresivitate această lucrare remarcabilă.

Programul serii va include:

  • “Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian,” fragment din coloana sonoră a filmului “Somewhere in Time.”
  • “Dansuri simfonice,” op. 45 – o capodoperă finală de o frumusețe copleșitoare semnată de Serghei Rahmaninov.

“Dansurile simfonice” de Rahmaninov, create în 1940, sunt caracterizate de puternice contraste și intens dramatism, ilustrând treptele vieții umane – “Ziua,” “Amurgul,” și “Miezul nopții.”

Invitații speciali ai concertului “Somewhere in Time” de vineri, 10 noiembrie 2023, sunt dirijorul Cristian Sandu și pianistul Toma Popovici, doi muzicieni talentați care vă vor purta într-o experiență muzicală memorabilă.

Cristian Sandu:

  • Cu un repertoriu amplu de operă, concert sau balet, este un invitat frecvent al instituțiilor artistice din țară.
  • În prezent, Cristian Sandu este conf. univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca și dirijor al orchestrei „Antonin Ciolan.”

Toma Popovici:

  • Activitatea sa concertistică s-a concretizat prin prezența la Festivalul Internațional „George Enescu” și colaborări cu artiști de prestigiu.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate la agenția Filarmonicii, situată pe Calea Unirii 16, sau online, pe platforma entertix.ro:

https://www.entertix.ro/evenimente/18354/concert-simfonic-10-noiembrie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

Mai multe informații despre concert pot fi obținute la numărul de telefon 0251 414 698. Prețurile biletelor sunt 50 lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi, studenți și seniori.

Într-o seară în care muzica și filmul se întâlnesc într-un mod aparte, vă invităm să vă alăturați acestui eveniment unic, în cadrul  “INSPIRE” Season la Filarmonica Oltenia.

Pentru mai multe detalii și actualizări, puteți vizita site-ul oficial al Filarmonicii Oltenia la http://www.filarmonica-oltenia.ro/ sau să-i urmăriți pe Facebook și Instagram:/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/. https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here