Misiuni de ordine publică executate de jandarmii olteni

0

În luna decembrie 2016, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au acţionat pe raza judeţului Olt pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

 Jandarmii olteni au participat la menţinerea ordinii publice prin organizarea împreună cu Poliţia a peste 1000 patrule mixte, executarea a peste 240 misiuni de patrulare cu efective de jandarmi, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Efectivele inspectoratului au executat 100 misiuni de asigurare a ordinii publice (la manifestări culturale și pe timpul alegerilor parlamentare 2016) şi au executat 35 misiuni în cooperare cu alte instituţii (Direcţia Silvică Olt, I.G.I., DSV OLT, ITM  OLT).

Pe timpul misiunilor de ordine publică executate în luna decembrie 2016, jandarmii olteni au aplicat 72  sancţiuni contravenţionale (15 avertismente şi 57 amenzi). Valoarea amenzilor este în cuantum de 21 350 lei.

De asemenea, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au constatat 50 infracţiuni, dintre care 16 în misiuni proprii şi 34 în cooperare cu Poliţia, cu 61 de autori identificaţi.

*   *   *

            Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here