Acţiunea “Foc de Artificii” desfășurată de Poliția Română, la final

0

În perioada sărbătorilor de iarnă 2016/2017, Poliția Română a desfășurat acţiunea “Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Polițiștii au constatat peste 1.000 de infracţiuni, au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale și au confiscat aproape 21.000 de kg. de articole pirotehnice, în valoare de aproape 700.000 de lei.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat, la nivel naţional, în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Acţiunile au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Polițiștii au efectuat 4.258 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au constatat 1.103 de infracţiuni, pentru care sunt efectuate cercetări în cauze penale față de 1.088 de persoane.

Totodată, au fost confiscate 20.658 de kg. de articole pirotehnice, în valoare de aproape 700.000 de lei, fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.125 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri, iar pentru prevenirea evenimentelor negative, în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat peste 2.000 de activități de informare în școlile din țară.

La activități au participat și specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here