Acțiuni organizate de Poliţia Română, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

0

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 20 de percheziţii în urma cărora au fost ridicate aproape 2 kg. de droguri, substanțe cu efecte psihoactive, echivalentul a circa 40.000 de euro și 4 autoturisme folosite de grupările de criminalitate organizată.

În perioada 22 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 14 acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 44 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 20 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 18 dintre acestea au fost reţinute sau arestate.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost instituite măsuri asiguratorii ori au fost confiscate 4 autoturisme, 7 telefoane mobile, 6.850 de lei, 32.390 de euro, 55 de lire sterline, 685,75 g. de hașiș, 1.252 de g. de cannabis, 7 doze de heroină, 300 de g. de substanţă solidă de culoare maronie, posibil hașiș, 35 g. de amfetamină, 953 de plicuri cu etnobotanice, 2 pipe, 3 cântare electronice și 9 grindere.

La acţiunile desfăşurate au participat aproape 100 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here