La această oră în județul Olt nu există drumuri închise, blocate sau restricționate

0

Conform informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia (pentru intervalul 11 ianuarie 2017 ora 08.00 – 12 ianuarie 2017 ora 05.00) în județul Olt vremea s-a menţinut deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul a fost mai mult noros în cursul zilei când, pe arii relativ extinse, a nins slab şi a devenit senin noaptea. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperaturile maxime au crescut faţă de ziua precedentă şi au fost de -4 grade la Caracal şi Slatina, iar la ora 05.00 temperatura aerului avea valori de -16 grade la Caracal şi -14 grade Slatina. La ora 20.00 stratul de zăpadă măsura până la 32 cm la Slatina şi Caracal.

Pentru intervalul 12 ianuarie 2017 ora 08.00 – 13 ianuarie 2017 ora 08.00, prognoza meteorologică indică că la nivelul județului vremea va fi rece, geroasă mai ales la începutul intervalului. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări locale din sector vestic, mai ales în cursul zilei, atingând la rafală 45-50 km/h, spulberând zăpada. Temperatura aerului va continua să crească şi va avea valori maxime cuprinse între -5 şi -2 grade şi minime între -10 şi -7 grade. La începutul şi sfârşitul intervalului, izolat va fi ceaţă.

La această oră în județul Olt nu există drumuri închise/blocate sau restricționate circulației rutiere, iar circulația feroviară este, în continuare, întreruptă între Caracal și Corabia.

Navigația pe fluviul Dunărea nu este permisă între km.1075 și 175, conform Avizului către navigatori nr.7/10.01.2017 al Căpităniei Zonale Giurgiu.

Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, conform ultimei raportări a furnizorului nu sunt localități nealimentate.

La nivelul municipiului Slatina, conform celor precizate de reprezentanții primăriei, în cursul nopții de 11/12 ianuarie au fost preluate și transportate în spațiul special amenajat 12 persoane, iar conform ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică Olt, la nivelul județului, situația este următoarea:
1. Cazuri (sociale și hipotermie) transportate cu ambulanța: 0;
2. Cazuri hipotermii asistate în UPU/CPU: 0;
3. Total cazuri sociale (fără probleme medicale) prezentate în UPU de peste 12 ore: 6;
4. Număr decese datorate hipotermiei: 0.

“În cursul acestei dimineți Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință pentru a analiza situația privind reluarea în condiții de siguranță a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Totodată s-au dispus măsurile specifice pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologie vizate pentru perioada imediat următoare (polei și vânt ce poate spulbera zăpada)”, ne-a informat prefectul Petre Silviu Neacșu, președinte al CJSU Olt.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here