Apa va fi tulbure la robinetele consumatorilor din Râmnicu Vâlcea și în cursul serii de luni, 16 ianuarie

0

COMUNICAT DE PRESĂ referitor la avaria majoră apărută la conducta de apă

Prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că și în cursul serii de luni, 16 ianuarie 2017, apa va fi tulbure la robinetele comsumatorilor, motiv pentru care face apel la toți abonații să își asigure în continuare o rezervă minimă de apă pentru consum și uz casnic.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu menționează că în cursul zilei de luni, 16 ianuarie 2017, reprezentanți ai operatorului regional de captare, tratare, distribuție și epurare a apei în județul Vâlcea împreună cu cei ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au recoltat și analizat probe de apă. De asemenea, au fost verificate stațiile de potabilizare din Brezoi – Valea lui Stan și din municipiul Râmnicu Vâlcea – Nord, constatându-se, conform datelor furnizate de către conducerea operatorului Instituției Prefectului – județul Vâlcea, că sursa lac Brădișor nu înregistrează modificări de calitate, stația Valea lui Stan din Brezoi funcționează în paramaterii tehnologici, iar apa furnizată se încadrează în parametrii Legii 458/2002R.

Totuși, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate datorate consumului de apă, prefectul Radu Renga susține recomandarea conducerii operatorului de apă îndreptată către consumatori, de a utiliza apă din rețea ca agent termic și pentru satisfacerea nevoilor menajere. Această recomandare este făcută ca urmare a faptului că apa din sistemul de distribuție din Râmnicu Vâlcea prezintă culoarea modificată, parametrii turbiditate și culoare înregistrând valori peste concentrația maximă admisă conform legislației amintite mai sus.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here