Olandez arestat în județul Mehedinți, pentru trafic de droguri

0

Joi, 19 ianuarie 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cetăţeanului olandez Micha De Boer, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

La jumătatea lunii decembrie, Micha De Boer a introdus în ţară, prin punctul de trecere a frontierei din vestul ţării, ascunse în bagajele aflate într-un autoturism înmatriculat în Olanda, droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi 93 comprimate care conţin methylenedioxymatamfetamine (MDMA), denumite generic extasy.

Olandezul a intrat în România, fără a fi depistat de către organele de control vamale, şi a continuat drumul până în localitatea Pătulele, judeţul Mehedinţi, la locuinţa unei persoane, cu care se afla în relaţii de prietenie.

Din actele de urmărire efectuate în cauză a rezultat faptul că lui Micha De Boer i s-a permis să locuiască într-un corp de clădire al imobilului, ocazie cu care acesta şi-a depozitat bunurile şi bagajele pe care le-a adus din Olanda, într-o încăpere la care doar el avea acces pe timpul şederii.

Cu ocazia percheziţiei efectuate în camera ocupată şi folosită de către olandez au fost găsite şi ridicate 93 de comprimate de extasy şi 170 de grame de substanţă vegetală.

Micha De Boer a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi, unde s-a dispus arestarea sa pentru 20 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here