Societate comercială din Corabia, suspectată pentru o evaziune fiscală de peste 1.600.000 lei

0

Administratorul unei societăți comerciale din Corabia, județul Olt, este cercetat de poliţişti pentru că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă veniturile realizate, prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.600.000 de lei.

La sfârșitul lunii ianuarie 2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, la sediul unei societăți de contabilitate, din Corabia, și la locuința unui bărbat, de 33 de ani, din comuna Izbiceni, bănuit de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2013, cel în cauză, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente de structuri metalice, ar fi omis să înregistreze în evidența contabilă o parte din veniturile realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 1.645.831 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, care urmează a fi verificate pentru stabilirea activității infracționale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here