Cristian Buican solicită abrogarea Ordonanţei de Urgență privind modificarea Codului Penal şi demisia Miniștrilor de Justiţie şi Interne

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, solicită public abrogarea cât mai rapidă a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

Solicitarea parlamentarului liberal se bazează pe faptul că Guvernul a făcut abuz de putere atunci când a adoptat acest act normativ, neexistând niciun fel de urgenţă privind aprobarea acestuia, nu a existat o dezbatere public reală şi, nu în ultimul rând, Guvernul a stabilit nişte modificări ale Codului Penal în mod arbitrar doar pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de una din acuzaţiile aduse în noul dosar penal pe care îl are şi pe alţi 30-40 de membrii PSD din conducerea centrală a partidului.

Parlamentarul Cristian Buican consideră că modalitatea autistă în care cei din Guvern şi din PSD tratează cele mai mari proteste din România de după Revoluţie demonstrează faptul că prevederile acestei Ordonanţe sunt cu dedicaţie, doar pentru o mână de oameni cu probleme penale. Deputatul Cristian Buican subliniază faptul că cei peste 200.000-300.000 de oameni care ies în stradă în fiecare zi ar trebui să reprezinte tot atâtea motive pentru care Guvernul ar trebui să abroge Ordonanţa incriminată. Parlamentarul liberal este de părere cu faptul că aceşti cetăţeni protestează uniţi şi paşnic în jurul unor principii şi nu pentru anumite revendicări care reprezintă un semnal puternic dat întregii clase politice.

Deputatul Cristian Buican atrage atenţia asupra poziţiilor critice pe care majoritatea partenerilor noştri externi le-au luat împotriva Ordonanţei date de Guvern şi îşi exprimă îngrijorarea privind scăderea semnificativă a intenţiilor investitorilor străini de a mai investi în ţara noastră.

”Atât forma, cât şi modalitatea de adoptare a modificărilor la Codul Penal pe care cei de la PSD le-au adoptat acum 3 nopţi reprezintă cel mai grav atac la statul de drept din istoria post-decembristă a României. Prevederile Ordonanţei de Urgenţă adoptate sunt cu dedicaţie, pentru Liviu Dragnea şi alţi fruntaşi PSD-işti. Dacă aceste prevederi intră în vigoare peste 10 zile, Liviu Dragnea şi alţi 40-50 de PSD-işti de la nivel central nu vor mai răspunde pentru faptele lor penale, pentru furtul din banii statului şi pentru abuzurile pe care le-au făcut. Subliniez faptul că cei de la PSD nu au promis aşa ceva în campania electorală, iar acum tac ca …. în păpuşoi! Mă raliez demersurilor societăţii civile de solicitare a abrogării acestei Ordonanţe de Urgenţă şi voi solicita demisia atât a Ministrului Justiţiei, cât şi pe cea a Ministrului de Interne pe toate căile parlamentare pe care le am la dispoziţie. Voi susţine în acest sens o declaraţie politică în Plenul Camerei Deputaţilor prin care voi solicita abrogarea Odonanţei şi voi solicita Grupului Parlamentar al PNL demararea procedurilor privind constituirea unei comisii de ancheta privind modul defectuos în care Ministrul de Interne a coordonat, sau mai bine zis, nu a coordonat, păstrarea paşnică a protestelor din Piaţa Victoriei. De asemenea, voi depune o interpelare la Ministerul Justiţiei privind urgenţa acestei ordonanţe şi la Ministerul de Interne privind lipsa de reacţie a instituţiilor din subordine la informaţiile venite de la SRI privind deturnarea protestelor paşnice ale cetăţenilor de un grup restrâns de huligani. De asemenea, fac apel la toţi vâlcenii de bună credinţă ce doresc să locuiască într-o ţară normală, în care există domnia legii şi stat de drept, să iasă în stradă să protesteze împotriva abuzurilor celor de la PSD”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here