Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta”, la datorie și în weekend

0
  • Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 9 – 13 februarie 2017, la 42 de intervenţii, dintre care: 40 de urgenţe medicale şi două situaţii de urgenţă.
  • Luni, 13 februarie 2017, la ora 08.00, în adăpostul amenajat în localitatea Halânga, se aflau cazate 18 persoane

Sâmbătă, 11 februarie 2017, la ora 03.40, Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu şase pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova, pe strada Cernei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la europubelele pentru depozitarea gunoiului menajer. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care risca să se propage la autoturismele parcate în apropiere. Au ars: 10 europubele confecționate din plastic și gunoiul menajer depozitat în acestea. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Duminică, 12 februarie 2017, la ora 09.28, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 11 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Carpați, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la materialele textile depozitate în interiorul casei aflate în construcţie. Au ars circa 15 tone de textile și material lemnos folosit la construcții, fiind degradate alte circa 10 tone de materiale textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Din fericire nu au existat victime.

În perioada 12 – 14 februarie 2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al Județului Mehedinți monitorizează efectele frigului persistent, ca urmare a ATEN¬ŢIONĂRII METEOROLOGICE nr. 24 – COD GALBEN din 12.02.2017, emisă de către Administrația Națională de Meteorologie.

Zilnic, efective ale subunităților inspectoratului au efectuat patrulări în vederea identificării persoanelor fără adăpost, ce puteau fi în pericol din cauza temperaturilor scăzute şi transportării lor în spaţiile special amenajate. În urma misiunilor, au fost identificate și transportate cinci persoane (patru bărbați și o femeie).

“Astăzi, 13 februarie 2017, la ora 08.00, în adăpostul amenajat în localitatea Halânga, se aflau cazate 18 persoane. Serviciul SMURD din cadrul ISU „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 40 de urgenţe medicale”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, Plt. Raluca Tîrcă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here