Râmnicu Vâlcea: ”Portofele virtuale” – un spectacol plin de viață pe scena Teatrului Anton Pann

0

Spectacolul ”Portofele virtuale” la Râmnicu Vâlcea – Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann

Despre ”Portofele virtuale”, spectacol realizat în cadrul proiectului finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, intitulat „1918-2018, Centenarul văzut de generația Y”, s-a dus vestea ca fiind un spectacol foarte bun pe care ar trebui să-l vadă cât mai mulți tineri și nu numai.

Trebuie să vă amintim că în anul CENTENARULUI Teatrul Anton Pann a câștigat două mari proiecte. Primul ”Ne știm de 100 de ani” finalizat cu ultimile reprezentații care au avut loc pe scena Teatrului Bulandra din București, în zilele de 4 și 5 decembrie, și cel de al doilea “Portofele virtuale”, eveniment care a avut premiera pe data de 9 decembrie.          

Spectacolul scris și regizat de David Schwartz are la bază trei povești. Într-un cartier liniștit, cum ar fi Ostroveni, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea, veți vedea cum viața a doi  adolescenti, după ce vor lua contact cu primelor internet-cafe-uri, se va schimba total. Te întrebi de unde au avut bani să-și cumpere acele mașini de lux pe care doar în poze le vezi, Lamborghini sau Jaguar. O altă poveste este despre o tânără artistă care visează la vacanțe în țări exotice. În urma unei afaceri, pe un site de vânzări, cu cămăși tradiționale românești, dar pe care nu le deține, tânăra noastră din păcate ajunge în arest. Și ultima este despre un tânăr a cărui mamă lucrează în străinătate. Pentru faptul cum sunt tratați și cum sunt insultați muncitorii români, el se răzbună în mediul virtual.

În acest spectacol se aduc în discuție dinamicile din societate, aspirațiile și posibilitățile concrete de afirmare ale generației tinere, prinsă între lipsa mijloacelor pentru un trai decent în plan local și relația complicată cu emigrația și Europa de Vest.

Spectacolul „Portofele virtuale” ficționalizează materialul documentar realizat de cele două actrițe ale Teatrului Anton Pann,  Denisse Moise și Nicole Burlacu, în cadrul unui amplu proces de cercetare (prin interviuri, discuții informale și ateliere) cu adolescenți și tineri din Râmnicu Vâlcea și din țară.

Actorii distribuiți în acest spectacol: Alexandru Beteringhe, Andrei Brădean, Vladimir Purdel și Ana Șușca, prin jocul dus la superlativ, fac niste roluri de zile mari. Regizorul a știut cum să-i distribuie ca să dea tot ce este mai bun, spre bucuria publicului de a vedea un spectacol de nota 10. Decorul și costumele create de Denisse Moise, cea care semnează scenografia, muzica în care-și pune amprenta Maria Sgârcitu, alături de partea video, semantă Dan Adrian Ionescu, și sub atenta îndrumare a regizorului David Schwartz, cel care semnează și dramaturgia, fac din ”Portofele virtuale” un spectacol de neratat. Toți cei care l-au văzut până acum, peste 600 de spectatori, l-au recomandat ca pe un spectacol excelent.

Așadar, nu ratați spectacolul din această sâmbătă de 26 ianuarie 2019, ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann.

Poftiți la teatru! 

Daniela Ștefănescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here