Gospodărie afectată de un incendiu izbucnit în localitatea vâlceană Păuşeşti Măglaşi

0

Vineri, 10 martie 2017, la ora 01.52, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un coş de evacuarea fumului în localitatea Păuşeşti Măglaşi.

Până la stingerea incendiului, a ars o grindă din lemn de lângă coş. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi izolarea termică necorespunzătoare a coşului de evacuare a fumului faţă de materialele combustibile.

Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, pompierii militari vă recomandă să respectați următoarele reguli obligatorii:
• Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);
• La trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator . Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite . Izolaţiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here