CCIRO Italia: Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească

0
Imagine ARHIVĂ

CCIRO Italia menţine programul forumurilor economice “Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească” în program pentru anul 2017.

Vineri, 17 martie 2017 la sediul UNINDUSTRIA Italia a fost organizat forumul economic “Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească”, eveniment realizat în colaborare cu UNINDUSTRIA Italia, Guvernul României şi cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Evenimentul s-a bucurat de o prezenţă numeroasă: aproximativ 200 de firme (operatori economici în construcţii, IT, managementul deşeurilor, turism, agricultură, transport) au participat şi demonstrat interesul de a dezvolta afaceri şi de a înveşti în economia românească.

“Firmele participante, atât cele italiene cât şi cele înfiinţate de romani în Italia, au avut ocazia să obţină informaţii asupra programului de guvernare şi asupra programului pentru atragerea investitorilor străini, direct de la reprezentanţii Guvernului României” a declarat secretarul general al CCIRO Italia, Andrea Amato.

În deschiderea evenimentului, vicepreşedintele Unindustria, Gerardo Iamunno a salutat delegaţia Guvernului României şi a făcut o trecere în revistă cu toate avantajele pentru care firmele italiene ar trebui să investească în România. Preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac a prezentat pe scurt activitatea CCIRO Italia, parteneriatul cu Camera de Comerţ a României şi oportunităţile de promovare prin intermediul ROMEXPO. Totodată Eugen Terteleac a mai declarat că “România reprezintă o oportunitate pentru investitori, aceştia găsind în România o piaţă a investiţiilor primitoare şi deosebit de avantajoasă din punct de vedere fiscal”.

Delegaţia guvernamentală formată din Andreea Păstârnac – Ministru pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian Dima – Ministru Secretar de Stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Marius Cristea – Reprezentant Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Dragoş Titea – Ministru Secretar de Stat Ministerul Transporturilor, Adrian Moldovan – Şef de cabinet Ministerul Transporturilor, George Milosan – Ministru Consilier la Ambasada României în Italia şi Norina Boru – Consilier Economic la Biroul de Promovare Economică din cadrul Ambasadei au prezentat cu mult profesionalism programul Guvernului României pentru atragerea investiţiilor străine, programul „România Start-up naţional„ şi programul pentru atragerea fondurilor europene.

În încheierea evenimentului, CCIRO Italia şi Fiera di Roma au prezentat proiectul “Târgul România-Italia 2017” şi au propus Guvernului României parteneriatul în realizarea acestuia (vezi aici prezentarea proiectului).

“Mulţumesc Guvernului României şi participanţilor pentru deschiderea demonstrată în cadrul lucrărilor forumului. Sunt absolut convins că prin acest model de proiect, Guvernul României poate promova România prin intermediul asociaţiilor şi a organizaţiilor româneşti din diaspora şi să sprijine conaţionalii noştri, fie ei oameni de afaceri în Italia sau simpli muncitori”, a mai declarat preşedintele Eugen Terteleac.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here