Delegație franceză în vizită oficială la sediul IGPR

0

Adjunctul Inspectorului General al Poliţiei Române, chestor șef de poliţie Vasile Viorel, a primit marți, 28 martie 2017, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita oficială a unei delegații a Direcției Generale a Jandarmeriei Franceze, conduse de generalul Jean Pierre Michel.

Vizita are loc în contextul continuării Protocolului de cooperare între Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală a Jandarmeriei Naționale Franceze cu privire la intensificarea cooperărării dintre Direcția de Investigații Criminale și Oficiul Central de Luptă Împotriva Delincvenței.

În cadrul întrevederii a fost subliniată buna colaborare instituțională dintre cele două instituții naționale, precum și importanța continuării acesteia, prin canalele de cooperare polițienești internaționale sau prin structurile operative. Discuțiile purtate pe parcursul întâlnirii de lucru au vizat combaterea criminalității organizate și a criminalității itinerante.

Aportul poliţiştilor ce acţionează în calitate de specialişti de suport operativ este unul important, omologii francezi apreciind în mod deosebit activitatea desfășurată de polițiștii români detașați pe lângă Jandarmeria Franceză şi implicarea acestora în soluţionarea unor importante dosare penale.

În misiunile pe care le desfășoară în Franța, polițiștii români sprijină verificările efectuate de autoritățile judiciare franceze în stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română implicate în comiterea de fapte de natură antisocială și acordă expertiza tehnică în materie de prevenire a delincvenţei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here