Comisia Helsinki pentru Drepturile Omului condamnă aplicarea legii nedreaptă și abuzivă față de Martorii lui Iehova, de către Rusia

1

Martorii lui Iehova – Comunicat de presă cu privire la aplicarea nedreaptă și abuzivă de către Federația Rusă, a Legii federale privind contracararea activității extremiste

Într-un comunicat de presă emis la 28 martie 2017 pe site-ul său, Comisia Helsinki pentru Drepturile Omului condamnă aplicarea nedreaptă și abuzivă la Martorii lui Iehova, de către Federația Rusă, a Legii federale privind contracararea activității extremiste.

Președintele Comisiei Helsinki, Roger Wicker, s-a exprimat astfel: „Este greșit să aplici în mod eronat legile privind contracararea terorismului la cei care vor să-și practice credința. Guvernul rus exploatează amenințări credibile legate de extremismul violent pentru a submina până și ultimele fărâme de libertate religioasă care au mai rămas în țară. Aceasta este o distragere de la eforturile reale de a combate terorismul. Îndemn cu tărie guvernul rus să renunțe imediat la acest caz”.

Relativ la situația din Rusia, Co-Președintele Comisiei Helsinki, Chris Smith, a declarat: „Pe biroul curții supreme se află în discuție legalitatea și, probabil, supraviețuirea Martorilor lui Iehova – și, în esență, a libertății religioase – în întreaga Federație Rusă. În cazul în care Curtea Supremă a Rusiei declară acest grup de credincioși drept organizație extremistă, acesta este un semn de rău augur pentru orice alt credincios. Este o zi întunecată și tristă pentru toți rușii”.

Punctul de vedere al Comisarului Richard Hudson este următorul: „Sunt un susținător ferm al libertăţii religioase. Din acest motiv, sunt consternat că Guvernul Rus consideră un întreg grup religios drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Afilierea religioasă nu trebuie cu niciun chip să constituie o justificare pentru persecutare religioasă”.

Potrivit Actului Final al Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa, semnat de toate cele 57 de state participante ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, inclusiv de Rusia, toate statele semnatare „vor recunoaște și vor respecta libertatea individului de a profesa și practica, singur sau în comun, religia sau convingerea acționând după imperativele propriei sale conștiințe”.

Martorii lui Iehova din România nutresc convingerea că, în Rusia, Curtea Supremă va proteja dreptul fiecărui cetăţean la libertatea de a-şi alege şi de a-şi practica credinţa.

Organizația religioasă,
Martorii lui Iehova
Râmnicu Vâlcea

1 COMENTARIU

  1. Dacă Rusia are conducatori cu credință, își vor deschide inima, dar dacă nu, vor face istorie la fel ca Germania cu lagăre împotriva umanității.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here