Programe de înzestrare esențiale aprobate pentru Armata României, în valoare de peste 100 milioane euro

0

Printr-un memorandum prezentat în ședința de guvern din 30 martie 2017, au fost aprobate obiectivele de investiții pentru opt programe de înzestrare esențiale pentru Armata României, a căror valoare estimată de achiziţie depăşeşte 100 milioane euro.

Ministrul Apărării Naționale a informat membrii Cabinetului cu privire la inițierea demersurilor de obținere a aprobării prealabile a Parlamentului României, conform prevederilor legale.

Programele au fost aprobate prin Directiva de Planificare a Apărării nr. 15/2017 şi în baza Hotărârii CSAT nr. 174/2016 pentru aprobarea Memorandumului referitor la măsurile pentru eficientizarea înzestrării Armatei României şi creşterea implicării industriei naţionale de apărare în realizarea înzestrării.

Creşterea bugetului M.A.N., începând cu anul 2017, la 2 % din PIB, a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României şi în concordanţă cu iniţiativele prioritare ale Ministerului Apărării Naționale aferente Programului de guvernare 2017-2020.

Resursele financiare necesar a fi alocate pentru iniţierea şi derularea acestor programe de înzestrare, pentru realizarea capabilităţilor necesare îndeplinirii misiunilor, atingerii nivelului militar de ambiţie şi îndeplinirii sarcinilor specifice ale armatei în perioada 2017 – 2026 şi în perspectivă, vor fi incluse în programul ARMATA ROMÂNIEI 2026, care este actualizat anual.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here