Pompierii militari din cadrul ISU Drobeta al Judeţului Mehedinţi au acţionat în weekend la 30 de intervenţii

0

Vineri, 3 noiembrie 2017, la ora 17.04, Detaşamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 1 de Intervenție Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în municipiul Orșova, zona Tarovăț. Echipajul de intervenție inițial a fost suplimentat cu încă 10 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. Au ars circa 7 ha vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis în spații deschise.

La ora 18.08, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în satul Tîrsa, comuna Stîngăceaua. Au ars circa 3 ha vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. La intervenție a participat și S.V.S.U. Stîngăceaua cu doi voluntari. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 20.07, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anvelope uzate în municipiul Drobeta Turnu Severin, cartier Schela Cladovei – zona centura ocolitoare. Au ars circa 60 buc. anvelope uzate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 23.55, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anvelope uzate în municipiul Drobeta Turnu Severin, cartier Schela Cladovei – zona centura ocolitoare. Au ars circa 20 buc. anvelope uzate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, la ora 00.56, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și gunoi menajer în satul Colibași, comuna Malovăț. Au ars circa 5 tone de gunoi menajer și circa 400 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 19.12, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și nouă pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe DN56A, în localitatea Hinova. Au ars compartimentul motor și instalația electrică. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de scurtcircuit electric (conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată).

Duminică, 5 noiembrie 2017, la ora 17.55, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și opt pompieri militari la un accident rutier (autoturism ieșit în afara părții carosabile), produs în municipiul Drobeta Turnu Severin, zona centurii ocolitoare, soldat cu o victimă. S-au asigurat măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, iar echipajul S.A.J. a acordat primul ajutor, a monitorizat și a transportat la U.P.U. Mehedinți victima accidentului.

Serviciul SMURD din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 23 de urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here