A mințit că este blocat la 6 km de Obârșia Lotrului și a fost amendat pentru alertarea falsă la 112

0

Marți, 4 aprilie 2017, la ora 23.50, jandarmii vâlceni au fost solicitați prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență “112” de către cinci persoane ce semnalau faptul că necesită sprijin, deoarece autoturismul personal în care se aflau s-a defectat la 6 km de Obârșia Lotrului, iar în acea zonă este frig, ninge puternic, se află un strat considerabil de zăpadă pe carosabil, nu dețin echipament corespunzător și nu cunosc zona.

În urma celor sesizate de către apelanți, s-a constituit un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Mobil Voineasa și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

La ora 02.30 au fost găsite persoanele care solicitau sprijin, iar echipajul a constat că cele relatate de către apelanți nu se adeveresc, pe carosabil nefiind zăpadă și temperatura era destul de ridicată pentru această perioadă a anului.

Cele cinci persoane au fost conduse în siguranță la o pesiune din localitatea Obârșia Lotrului, apelantul fiind sancționat contravențional cu suma de 500 lei de către polițist, conform OG 34, art.32, alin. 1, lit. B privind alertarea falsă a echipajelor de intervenție.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here