310 sancţiuni contravenţionale aplicate în trei zile de poliţişti rutieri din cadrul IPJ Vâlcea

0

În perioada 7 – 9 aprilie 2017, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 80.000 de lei, participanţilor la trafic care nu au respectat normele rutiere, au reţinut 42 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Duminică, 9 aprilie 2017, în jurul orei 17.00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Păuşeşti, în timp ce desfăşurau activităţi de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere, au stabilit că minorul V.F., de 16 de ani, din comuna Păuşeşti, a condus pe drumurile publice din localitate, un moped neînmatriculat, fără a deţine permis de conducere.

În urma testării minorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,24 mg./l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Un biciclist mort de beat, a “rașchetat” asfaltul din Racoviţa

Tot duminică, S.C., de 31 de ani, din comuna Racoviţa, s-a prezentat la Spitalul Brezoi – Unitatea Primiri Urgenţe, prezentând mai multe leziuni, rănit uşor.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, din cadrul Poliţiei Oraşului Brezoi, au stabilit că, tânărul, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul comunal 8, din localitate, ar fi încercat să evite un autoturism, care se deplasa din sens opus, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, suferind mai multe leziuni. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe biciclist, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, biciclistul fiind amendat pentru deplasarea pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

Tânăr depistat de poliţişti, în timp ce conducea un moped neînregistrat, cu număr fals şi fără permis de conducere, la Racoviţa

În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, poliţişti din cadrul posturilor de poliţie Racoviţa şi Titeşti, în timp ce desfăşurau activităti preventive pentru păstrarea unui climat de ordine si linişte publică, pe timpul Floriilor, l-au depistat pe L.I.F., de 26 de ani, în timp ce conducea, pe drumul judeţean 703 P, pe raza comunei Racoviţa, un moped neînmatriculat, pe care era montată o plăcuţă cu număr de înregistrare fals.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: conducerea unui vehicul neînregistrat, cu număr fals şi fără permis de conducere, fapte prevăzute de Codul penal.

Beți la volan, depistați de poliţiștii rutieri 

În dimineaţa zilei de 9 aprilie 2017, în jurul orei 06.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, au oprit în trafic, pe bulevardul Dem Rădulescu, un autoturism, condus de D.L.N., de 35 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Având în vedere că bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, în jurul orei 01.00, poliţiştii au oprit în trafic pe N.M.E., de 23 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, care, în urma testării cu aparatul etilotest, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto au fost conduşi la spital pentru prelevarea de probe biologice de sânge, faţă de aceştia efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Autoturism radiat identificat în circulație

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe D.R.C., de 30 de ani, din localitatea Olteniţa, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea pe drumul naţional 7, pe raza comunei Budeşti, un autoturism, cu numere de înmatriculare provizorii în Danemarca, aceasta fiind radiat din circulaţie din 2 martie 2017. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal.

La volan fără permis, prins de polițiștii din Sutești

În noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, poliţişti din cadrul Secţei 3 Poliţie Rurală Şuteşti l-au depistat pe D.I.R., din comuna Pesceana, în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean 677 A, din localitate, fără a deţine permis de conducere.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here