Jandarmeria Olt asigură ordinea publică de Revelion

0
Jandarmeria Olt asigura ordinea publica de Revelion

În perioada 31 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor fi suplimentate, aproximativ 150 de efective acţionând zilnic, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă.

Jandarmii olteni vor patrula și în sistem integrat fiind constituite patrule mixte și patrule de jandarmi, care vor interveni la solicitările primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Vor fi desfășurate acțiuni care vor avea un caracter preponderent preventiv și vor viza asigurarea unui climat civilizat, se vor avea în vedere depistarea și sancționarea celor care comit fapte antisociale, respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale și distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, precum şi respectarea măsurilor impuse pe perioada stării  de alertă.

Jandarmeria Olt sfătuieşte persoanele să respecte câteva măsuri de siguranţă:

  •  să nu folosească petarde, să nu arunce cu obiecte şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine;
  • să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene şi cele contra bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;  
  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
  • să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare, care pot atrage atenţia;
  • să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi;
  • să nu răspundă la provocări cu violenţă şi să evite implicarea în conflicte;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să solicite ajutorul echipajelor aflate în misiune.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here