O femeie în vârstă de 80 ani, a suferit arsuri grave produse de un incendiu izbucnit în Vaideeni

0

La sfârșitul săptămânii trecute, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Vaideeni.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: acoperişul unui fânar, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 20 mp; circa 50 Kg de fân şi acoperişul casei vecinei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 5 metri pătrați.

Din nefericire, proprietara, în vârstă de 80 ani, a suferit arsuri pe membrele superioare şi faţă, iar un vecin, în vârstă de 66 de ani, a suferit o fractură la mână. A fost necesară intervenţia echipajului SAJ Vâlcea pentru transportul acestora la spital.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii militari vă atrage atenția că trebuie respectate următoarele reguli:
• buteliile se folosesc numai în poziţie verticală; se interzice folosirea lor înclinate, culcate sau răsturnate;
• pentru montarea buteliei la consumator (soba de aragaz) se folosesc racorduri flexibile sau furtunuri de presiune din cauciuc standardizate, nedeformate şi fară fisuri;
• se interzice utilizarea furtunului de racordare neomologat pentru gaze, fixat necorespunzător, uzat, în stare defectă sau cu lungime mai mare de 1,00 m;
• buteliile nu se păstrează şi nu se folosesc în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare;
• aprinderea focului se face respectând principiul ’’gaz pe flacără”. întâi se aprinde flacăra, apoi de deschide robinetul de gaze;
• verificarea etanşeităţii sistemului butelie – regulator – furtun (racord) – consumator se face numai cu emulsie de săpun (apă şi săpun).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here