Olimpicilor naționali, locuri fără taxă asigurate la UVT

0

Olimpicilor naționali li se oferă și burse și gratuitate la cazare. Măsura, valabilă pentru toate disciplinele

Timișoara este în aceste zile gazda Olimpiadei Naționale de Matematică, Universitatea de Vest având o contribuția semnificativă la desfășurarea evenimentului. Astfel, la UVT a avut loc festivitatea de deschidere pentru clasele V-VI, desfășurată în cursul zilei de ieri. Tot în cadrul instituției va avea loc și ceremonia de premiere, acțiune programată pentru data de 23 aprilie. În plus, Universitatea acordă premii și găzduiește probele de baraj de selectare a loturilor pentru concursurile internaționale.

Cei mai buni elevi de clasa a XII-a sunt acceptați pe loc la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), cu condiția promovării examenului de bacalaureat. Trebuie spus că participanții la olimpiadele naționale care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților Universității. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat.

„Premianții la faza națională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noștri și ne dorim să îi avem studenți. Universitatea, prin facultățile sale, oferă mai multe facilități olimpicilor naționali, printre care și accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanță. Dincolo de propria lor activitate educațională, ei ridică și nivelul grupurilor în care învață. Oricum ai privi lucrurile, acești tineri sunt un câștig”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here