Viorica Dăncilă: Pilonul European al Drepturilor Sociale trebuie să includă un plan de acțiune concret pentru Uniunea Europeană

0

Liderul eurodeputaților social-democrați din România, Viorica Dăncilă, apreciază lansarea de către Comisia Europeană a primei declarații privind Pilonul European al Drepturilor Sociale, dar subliniază că este nevoie ca acesta să includă un plan real de acțiune al UE, cu măsuri concrete și surse clare de finanțare pentru acestea.

”Prezentarea de către Comisie, în fața Parlamentului European, a unei prime viziuni privind Pilonul European al Drepturilor Sociale este o acțiune binevenită. Am salutat, chiar în plenul PE, lansarea sa, mai ales că la originea acestui efort se află inițiative ale grupului socialist.
Este important însă ca la nivelul instituțiilor europene să fie depuse eforturile necesare pentru a trece la un alt nivel. Pilonul European al Drepturilor Sociale trebuie să conțină măsuri foarte clare și surse de finanțare pentru acestea. În discuțiile care vor urma, vom acționa pentru a modela și îmbunătăți proiectul în acest sens, pentru ca el să aducă în mod real beneficii pentru toți cetățenii UE.

Instituțiile europene au șansa și datoria de a pune în practică principiul solidarității, prin măsuri legislative și suport financiar concret. Este un moment cheie pentru reconstruirea încrederii în UE a cetățenilor europeni din fiecare stat membru.

Uniunea Europeană trebuie să-și demonstreze angajamentul pentru principiile incluziunii sociale și ale grijii față de oameni. UE este un model în ceea ce privește lupta continuă pentru a asigura o viață cât mai bună cetățenilor săi. Acum, mai mult ca niciodată, UE trebuie să lupte pentru reconsolidarea acestui rol”, susține eurodeputata Viorica Dăncilă.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here