Primarul Mircia Gutău demontează acuzațiile aduse de o publicație din Râmnicu Vâlcea

0

Ca urmare a apariţiei într-o publicație locală, a materialului ”Mircia Gutău, încă un tun cu locuri de joacă”, edilul municipiului Râmnicu Vâlcea aduce precizări.

“În lista de investiţii pe anul 2016 au fost alocate fonduri pentru demararea obiectivului ”Construcţie local nou Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni”, respectiv 5.000 lei pentru avize şi 50.000 lei pentru proiectare. Proiectarea pentru acest obiectiv a fost demarată în anul 2016, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), conform prevederilor legale în vigoare.
Deci nici vorbă de construirea unui gard a cărui proiectare ar fi costat 50.000 lei.

În ceea ce priveşte realizarea acoperişului şi a şarpantei de la Şcoala Gimnazială nr. 5, contractul a fost încheiat şi finalizat în cursul anului 2016 la o valoare de 493.000 cu TVA pentru execuţie lucrări şi 9.200 lei cu TVA pentru proiectare. Suma prezentată de de ziarul ”Info Puls” (de 511.000 lei) reprezintă alocarea iniţială pentru această lucrare, din lista de investiţii a anului 2016.

Montarea de panouri fotovoltaice pe clădiri ale unităţilor de învăţământ este un obiectiv propus de primarul Emilian Frâncu la vremea la care acesta era în fruntea Primăriei municipiului şi nu se regăseşte, la momentul actual, pe nici o listă de investiţii. Referitor la locurile de joacă, contractul încheiat şi finalizat în anul 2016 are valoarea de 133.457 lei cu TVA; procedurile de selecţie pentru acest obiectiv au fost demarate la începutul anului 2016, prin intermediul site-ului Primăriei municipiului şi prin SEAP, conform prevederilor legale în vigoare.

Faţă de cele de mai sus, nu pot decât să constat că publicaţiei ”Info Puls” i-a stat ceasul acum multă vreme – este singura explicaţie a faptului că sunt acuzat pentru investiţii demarate înainte ca eu să câştig, pentru a treia oară, fotoliul de primar al municipiului. Iar dincolo de talmeş-balmeşul făcut din cifrele pe care le vehiculează ”procurorii” închipuiţi de la acest ziar, nu pot să nu constat că singurul gard real din tot acest articol este cel în care publicaţia ”Info Puls” dă mereu cu oiştea, cu o încăpăţânare nu doar ridicolă, dar şi imputabilă în baza legilor în vigoare.”

Mircia Gutău,
Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here