Gospodărie afectată de un incendiu izbucnit în comuna Livezi, satul Tina

0

Joi, 4 mai 2017, la ora 19.56, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o bucătărie de vară în localitatea Livezi, sat Tina.

Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: acoperişul bucătăriei, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa  6 mp; mobilierul din interiorul acesteia; acoperişul casei de locuit aflată în imediata apropiere, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 6 mp.. De asemenea au fost degradate: o ladă frigorifică, un frigider, un aragaz, o butelie și electrocasnice. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii militari vă recomandă să respectați următoarele reguli:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here