Ședință la Prefectura județului Vâlcea, pe tema alunecării haldei de steril din Alunu

0

Astăzi, 30 mai 2017, începând cu ora 10.00, Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a convocat în ședință de lucru reprezentanți ai instituțiilor și societăților ce își desfășoară activitatea în legătură cu situația apărută în localitatea Alunu, datorată alunecării haldei de steril, respectiv ai Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență – Vâlcea, CET Govora – Direcţia Exploatare Minieră Berbeşti; ICSITPML Craiova,  Societății Complexul Energetic Oltenia S.A. și ai Primăriei comunei Alunu.

Tematica întâlnirii a fost reprezentată de situaţia actuală a alunecării de teren din zona haldei de steril din comuna Alunu, tendinţe de manifestare a acesteia, influenţa maselor de pământ aflate în mişcare asupra zonei locuite și asupra infrastructurii tehnico – edilitare a localităţii, precum și identificarea posibilităţilor de reconstrucţie a gospodăriilor afectate pe alte amplasamente stabile din punct de vedere geologic.

În urma discuțiilor s-a stabilit convocarea în regim de urgență a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la data de 31 mai 2017, ora 9.00, la sediul Instituției Prefectului Județul Vâlcea, în sala nr.2.

Întâlnirea va viza aprobarea transmiterii unei informări către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în vederea constituirii în temeiul legal a unei comisii interministeriale, care să analizeze cauzele ce au determinat alunecarea haldei de steril din localitatea Alunu.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here