Guvernele din UE pot începe negocierile privind revizuirea regulilor aplicabile lucrătorilor detașați

0

Negocierile cu guvernele din Uniunea Europeană, privind revizuirea regulilor aplicabile lucrătorilor detașați, pot începe după aprobarea venită din partea plenului Parlamentului European

Plenul Parlamentului European nu a obiectat faţă de decizia Comisiei EMPL de a începe negocierile cu Consiliul European, ceea ce înseamnă că acestea pot începe imediat, întrucât poziția acestuia a fost adoptată luni

Reforma privind regulile aplicabile lucrătorilor detașați are ca obiective o mai bună protejare a acestora și o competiție corectă pentru companii. Modificările principale la directiva din 1996 se referă la remunerarea muncitorilor detașați, durata detașării, acordurile colective și lucrătorii temporari.

”Consiliul European este acum pregătit să se alăture PE la masa negocierilor și suntem foarte nerăbdători să finalizăm directiva privind lucrătorii detașați, actualizată și adaptată obiectivelor. Lucrurile se mișcă în direcția corectă, dar probleme pot să apară la detalii. Vom fi cu precădere atenți la tema transportului rutier, pentru a ne asigura că reforma va asigura echilibrul între libertatea de a oferi servicii și o mai bună protecție a lucrătorilor”, au declarat raportoarele Elisabeth Morin-Chartier (PPE, FR) și Agnes Jongerius (S&D, NL).

Ce urmează

Parlamentul European și Consiliul European vor începe probabil negocierile în noiembrie, cu intenția de a ajunge la un acord în prima lectură.

                                                        ************

Un lucrător detașat este un angajat trimis temporar de angajatorul său să ofere servicii în alt stat membru UE. În 2015, erau 2,05 milioane de lucrători detașați în UE.

Polinia, Germania și Franța sunt cele mai mari țări de unde pleacă muncitori detașați, iar Germania, Franța și Belgia sunt cele care primesc cei mai mulți.

Detașarea este mai frecventă în sectoare cheie cum ar fi construcțiile, manufacturile, educația, sănătatea, serviciile sociale și serviciile pentru afaceri.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here