Viorica Dăncilă organizează, la Parlamentul European, evenimentul ”IA – simbol al comunităților românești din Europa”

0
  • Eurodeputata Viorica Dăncilă organizează miercuri, 7 iunie, la Parlamentul European, în colaborare cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, evenimentul ”IA – simbol al comunităților românești din Europa”.
  • Cu ocazia evenimentului, va avea loc o expoziției dedicată IEI românești, dar și o dezbatere pe tema elementelor tradiționale ale culturii naționale.

”Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru prietenii europeni de a cunoaște mai multe despre elementele culturii tradiționale românești. Cultura noastră tradițională face parte din patrimoniul cultural al Uniunii Europene și avem toate motivele să fim mândri de ceea ce oferim acestui patrimoniu.

România are valori autentice, prin care ne putem promova în fața lumii. Lor li se datorează interesul tot mai ridicat pe care turiștii europeni, dar nu numai, îl arată față de cultura tradițională românească, precum și reacțiile pozitive pe care personalități cunoscute la nivel mondial le au când vizitează România.

IA este un simbol al culturii naționale recunoscut la nivel internațional și care influențează, după cum am văzut, pe mulți dintre artiștii moderni din diferite domenii. Este un sentiment de mândrie când vedem IA purtată la evenimente foarte importante la nivel internațional și cred că trebuie să facem cunoscut faptul că este vorba de un element al culturii noastre tradiționale.

Este important să prezentăm în fața partenerilor noștri bogata moștenire culturală pe care o avem. Sunt fericită de faptul că autoritățile din România sunt cu adevărat interesate să sprijine promovarea culturii naționale la nivel european” afirmă eurodeputata Viorica Dăncilă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here