Viorica Dăncilă găzduiește, la Parlamentul European, evenimentul ”Combaterea sărăciei în rândul copiilor”

0

Viorica Dăncilă, liderul delegației eurodeputaților social-democrați români și membră în Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitate de Gen va găzdui, marți, 28 martie, la Parlamentul European, o dezbatere axată pe o temă extrem de relevantă pentru România și Uniunea Europeană deopotrivă – ”Combaterea sărăciei în rândul copiilor”. Comisarul European Corina Creţu, reprezentanţi ai autorităților de profil din România și ai principalelor ONG-uri specializate în problemele copiilor, membri ai Grupului Interparlamentar European pentru drepturile copilului și mai mulţi deputaţi europeni vor prezenta puncte de vedere și soluţii la acest fenomen cu impact deosebit de grav la nivelul societaţii europene.

”Sărăcia în rândul copiilor nu este un fenomen străin pentru Uniunea Europeană și de la această realitate trebuie să plece orice dezbatere. Ideea că standardele de viață din Uniunea Europeană ar proteja copiii de acest fenomen sau l-ar face să fie doar unul izolat este profund greșită. O dezbatere, chiar în Parlamentul European, a problemei sărăciei în rândul copiilor este puternic justificată.

Tema este cu atât mai importantă pentru o țară ca România unde riscul de sărăcie în rândul copiilor este unul foarte ridicat, printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Aproximativ jumătate dintre copiii români sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială.

În condițiile în care începe în UE dezbaterea privind viitorul proiectului european, cred că este o bună oportunitate să privim către ce înseamnă acest viitor dintr-o perspectivă mult mai directă – viitorul copiilor din statele Uniunii Europene” susține Viorica Dăncilă.

Printre cei care vor lua cuvântul la eveniment se numără: Corina Creţu, Comisar European pentru Dezvoltare Regională; Sandrine Blanchet, Ambasador UNICEF România; Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României la UE; Garcia Perez Iratze, europarlamentar, membră în Comisia FEMM; Norica Nicolai MEP, vicepreşedinte Grupului ALDE; Julie Ward, europarlamentar, membră a Intergrupului Interparlamentar european privind Drepturile Copilului; Gabriela Coman, preşedinte al Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie; Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii; Adriana Pava, director general al Fundaţiei Mereu Aproape; Daniela Nicoleta Buzducea, director executiv World Vision; Maria Grapinim europarlamentar.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here