Eugen Terteleac: Redăm încrederea românilor din diaspora în economia românească prin Pactul cu diaspora

0

Evenimentul urmează a fi organizat în dată de 4 august 2017 la Bucureşti, Palatul Parlamentului – Sală A. I. Cuza sub egida “Redam încrederea romanilor din diaspora în economia românească” prin “Pactul cu diaspora”.

În ultimii 3 ani, după înfiinţarea CCIRO Italia, am organizat 28 de forumuri economice cu acelaşi motto: “Redăm încrederea romanilor din diaspora în economia românească”. În calitatea mea de organizator al acestor evenimente, am înţeles exact care este percepţia oamenilor de afaceri şi a românilor din diaspora faţă de economia românească şi statul român. Această percepţie continua să fie, în general, de neîncredere şi se bazează, de multe ori, pe stereotipuri sau imagini care nu mai sunt actuale.

Din acest motiv, împreună cu colegii mei din cadrul ARI, CCIRO Italia, alte asociaţii şi organizaţii cu care m-am sfătuit, am decis să organizăm această mare întâlnire, ocazie în care să punem bazele şi să semnăm un memorandum intitulat “Pactul cu diaspora”.

Prin acest memorandum, statul român, Guvernul României şi reprezentanţi ai organizaţiilor din diaspora vor stabili un cadru de dezvoltare a relaţiilor dintre România şi diaspora. În primul rând va exista angajamentul clar al guvernului de a sprijini reîntoarcerea în ţară a românilor şi de creare de facilităţi pentru întreprinzătorii romani din diaspora care vor să investească în ţară. În al doilea rând memorandumul va conţine programe de sprijin pentru menţinerea limbii române şi a tradiţiilor româneşti în comunităţile romanilor din străinătate.

Pentru organizarea acestui eveniment am făcut demersuri în vederea obţinerii unor importante patronaje instituţionale, a Sălii A.I. Cuza şi a unor sponsorizări din partea unor firme, agenţi economici care au interese de promovare a propriilor produse/imagini în rândul romanilor din diaspora. Totodată am demarat negocieri cu mai multe hoteluri din Bucureşti care să devină parteneri-sponsori ai evenimentului în schimbul unei oferte de cazare pentru participanţii la forum.

Dacă sunteţi interesaţi să vă implicaţi în realizarea acestui proiect, vă solicit să ne transmiteţi sigla care doriţi să apară în calitate de partener pe materialele promoţionale (afişe, mape de presă, etc.) a evenimentului.

P.S.: În zilele următoare va fi deschisă pe site-ul CCIRO Italia o pagină dedicată organizării evenimentului şi modalităţile de înscriere pentru participanţi.

Eugen Terteleac
Preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia
(CCIRO Italia)

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here