16.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii de la rutieră, în cadrul unei acțiuni naționale de 3 zile

0
imagine - ARHIVĂ

În perioada 14 – 16 iulie 2017, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii au acționat la nivel național, zilnic, în câte două intervale a câte minim 3 ore fiecare, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, polițiștii au aplicat 16.086 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15.880 prevăzute de legislația rutieră și 206 prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 1.085 de permise de conducere, au fost retrase 263 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 176 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au folosit 435 de aparate radar, 9.785 dintre sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În 556 de cazuri, permisele de conducere au fost reținute pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Exemplu:

La data de 16 iulie 2017,  polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale au depistat un bărbat, din județul Brașov, în timp ce conducea un autovehicul pe Autostrada A1 Râmnicu Valcea – Deva, cu viteza de 223 km/h, abatere filmată și înregistrată cu aparatul radar.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, dispunându-se reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here