Elevi și profesori din Portugalia, Franţa, Turcia, Estonia, Italia şi Grecia, în vizită la ISU Drobeta

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a fost vizitat miercuri, 29 martie 2017, de către un grup format din 23 de elevi şi 12 profesori din Portugalia, Franţa, Turcia, Estonia, Italia şi Grecia, precum şi de 10 elevi şi 6 profesori ai Colegiului Tehnic Auto. Aceştia şi-au manifestat interesul faţă de activitatea desfăşurată de profesioniştii în situaţii de urgenţă – pompierii militari, exprimându-şi dorinţa de a le trece pragul.

Membrilor grupului le-au fost aduse la cunoştinţă informaţii despre structura inspectoratului, tipurile de riscuri prezente la nivelul judeţului nostru, modul de acţiune al pompierilor mehedinţeni, cât şi activităţile pe care aceştia le desfăşoară în îndeplinirea misiunilor, ghid fiindu-le chiar inspectorul şef al inspectoratului ISU “DROBETA”.

Totodată, le-a fost prezentată tehnica de intervenţie din dotarea unităţii, precum şi accesoriile folosite pe timpul intervenţiilor pentru salvarea vieţii semenilor şi a bunurilor acestora.

Activitatea a evidenţiat complexitatea şi diversitatea acţiunilor inteprinse de salvatori, care trebuie să dea dovadă de o foarte bună pregătire pentru a duce la bun sfârşit misiunile ce le sunt încredinţate.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here