153 de persoane și 40 de entități pe lista sancțiunilor impuse de UE, ca urmare a acțiunilor împotriva integrității teritoriale a Ucrainei

0

UE a adăugat 3 resortisanți ruși și 3 societăți implicate în transferul de turbine de gaz către Crimeea pe lista persoanelor care fac obiectul măsurilor restrictive în raport cu acțiunile care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

UE nu a recunoscut anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă. Ca parte a politicii sale de nerecunoaștere, Consiliul a interzis furnizarea de echipamente-cheie pentru proiectele de infrastructură din Crimeea și Sevastopol în sectoare importante, inclusiv de turbine de gaz în sectorul energiei. Crearea unei surse independente de alimentare cu energie pentru Crimeea și Sevastopol sprijină separarea lor de Ucraina și subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Turbinele de gaz reprezintă un element semnificativ în dezvoltarea de noi centrale electrice.

Cele 3 persoane au fost adăugate pe lista sancțiunilor pentru responsabilitatea lor în furnizarea Crimeei cu turbine de gaz din Rusia. Inițial, turbinele au fost vândute de Siemens pentru a fi folosite în teritoriul Federației Ruse. Transferul succesiv al turbinelor către Crimeea reprezintă o încălcare a prevederilor contractuale care vizau vânzarea inițială de către Siemens. Societățile plasate sub incidența sancțiunilor sunt partea contractantă care a achiziționat turbinele de gaz și este responsabilă pentru transfer, actualul proprietar al turbinelor de gaz și o societate specializată în sisteme de control și comunicare pentru centralele electrice, inclusiv în Sevastopol și Simferopol.

Sancțiunile respective constau în înghețarea activelor și interdicția de călătorie, care se aplică în prezent unui număr total de 153 de persoane și 40 de entități. Măsurile au fost introduse în martie 2014 și au fost prelungite ultima dată în martie 2017, până la 15 septembrie 2017.

Actele juridice, inclusiv numele persoanelor și expunerile de motive pentru includerea lor pe listă, sunt disponibile în Jurnalul Oficial al UE din 4 august 2017. Consiliul European a adoptat aceste acte legale prin procedură scri

Sunt în vigoare alte măsuri ale UE ca răspuns la criza din Ucraina, precum:

  • sancțiuni economice vizând anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 ianuarie 2018;
  • măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2018.
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here