Comitetul de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României reclamă afirmațiile făcute de către USR Liberal și Dan Bârna

0

Comitetul de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României reclamă ca fiind profund calomnioase, denigratoare și incitatoare la ura afirmațiile făcute de către USR Liberal și Dan Bârna în videoclipul referitor la referendumul privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituția României, prin proferarea explicită a unor etichete defăimătoare aplicate acestui demers.

Inițiativa noastră cetățenească a fost avizată de către Curtea Constituțională, fiind un demers perfect admisibil într-un spațiu democratic — în fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre inițiativa declanșării unui referendum. În acest context, considerăm calomnioasă, vexatorie, denigratoare și defăimătoare eticheta aplicată de Dan Bârna și USR Liberal în videoclipul respectiv de demers promovat de asociații religioase, promotori ai legionarismului și putinismului, cu o agendă obscură care urmărește confiscarea libertății, urmărind promovarea intoleranței în legislație, educație, sănătate, familie și impunerea controlului statului asupra vieții private, Referendumul întorcând România în trecut.

În lipsa oricărei minime dovezi în sensul acestor afirmații, Comitetul de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României, constituit prin Declarația de constituire publicată în Monitorul Oficial al României nr 883/ 25.11.2015, considera aceste afirmații drept calomnioase, de o gravitate extremă care incita la ura, discriminare și antrenează consecințe juridice, fiind un veritabil și profund reprobabil caz de discurs incitator la ura.

Valorile Coaliției pentru Familie, care susține acest demers, sunt valori consacrate de normele juridice în vigoare în România, iar demersul de revizuire a art. 48 alin. 1 din Constituție nu a fost doar avizat constituțional de către Curtea Constituțională prin Decizia nr. 580/ 20.07.2016, dar a fost adoptat de Camera Deputaților și a fost asumat de peste 3.000.000de cetățeni români.

În aceste condiții, afirmațiile făcute în videoclipul respectiv sunt nu doar false, neavând nicio susținere în realitate, ci și profund denigratorii și defăimătoare, pentru care se va solicita antrenarea tuturor consecințelor juridice pe care ele le implică.

Mihai Gheorghiu

Președintele Comitetului de Inițiativă Cetățenească

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here